dilluns, 8 d’abril del 2013

UNA DE NOIS I NOIES VALENTS I VALENTES: LA GARBIANA

Tinc uns amics que viuen a Tarroja de Segarra. No saps on és? Doncs és un municipi de la comarca de la Segarra, situat al nord de Cervera, a la ribera del riu Sió.


Han deixat la ciutat i s'han endinsat en el fascinant món de la pagesia. No tenen por, són treballadors i els hi sobra il·lusió, així  que enlloc de lamentar-se per la crisis, s'han unit a altres joves del poble i ara formen part de la Garbiana, que és una cooperativa de productors/es ecològics/ques, que es dedica al cultiu de productes d'horta i cereals.
 La cooperativa va néixer com d'una associació de productors i consumidors i ara es divideix en tres seccions: la Garbiana pagesa (producció de fruita i verdura, llegums, ous, cereal i farines...), la Garbiana artesana (rebosteria, pa i coques, conserves, begudes naturals, bolets secs, ...) i el Rebost de la Garbiana (punt de venda de tots els productes i recollida de la cistella ecològica).

Utilitzen i recuperen varietats antigues, adaptades a la terra de secà, per tal de conservar la diversitat. A més fan servir sistemes de rotació de cultius i associacions entre plantes, així, amb una mínima intervenció en el procés de crexement de les plantes, aconsegeixen un rendiment molt favorable per als cultius.
La seva filosofia productiva s'inspira en la saviesa popular dels avis de la seva zona i introdueixen formes més innovadores, experimentant amb la biodinàmica, la permacultura, el mètode Fukuoka, entre altres.
 La Garbiana va  rebre el premi al Jove Emprenedor, atorgat pel Consell Comarcal de la Segarra i la Vanguardia els va fer un article
Cada dia, gent com ells ens demostren que la realitat no és com ens la pinten... hi ha molts camins per escollir i cadascú fa la seva tria. No m'imagino a mi mateixa portant aquesta vida, però ells són feliços i jo n'estic molt i molt orgullosa.
I ara una recepta de muffins fetes amb la farina de la Garbiana, que també podeu trobar a diverses botigues de Barcelona (i arreu de Catalunya).

RECEPTA DE MUFFINS DE XOCOLATA:

El muffins són una mena de magdalenes, però els ingredients són una miqueta diferents. Aquest tipus de magdalena prové d´Anglaterra i podem trobar moltes varietats.

INGREDIENTS:

  • 125 gr de mantega tova (pomada)
  • 300 gr de farina integral
  • 1,5 sobre de llevat
  • 175 gr de sucre moré
  • 2 ous
  • 250 ml de llet
  • 100 gr de llàgrimes de xocolata
  • 3 cullerades soperes de cacau 
  • Motllos de magdalenes de paper
En un bol, cal posar la mantega, la llet, els ous, el sucre i batre bé.
En un altre bol posar la farina, el llevat i les cullerades de cacau i barrejar.
Afegir al líquid el contingut del bol de la farina molt a poc a poc, barrejant amb una cullera i sense batre massa. I al final, incorporar les llàgrimes de xocolata.
La massa, una vegada feta, cal guardar-la a la necera un mínim de dos hores.
Ompliu els motllos de paper (unes 3/4 parts del motllo) .
Escalfeu el forn a 190º a dalt i a baix. Després d'uns minuts, poseu el forn només a baix i fiqueu les magdalenes durant uns 15 minuts. Passat aquest temps, torneu a posar a dalt i a baix 5 minuts més. Deixar refredar 10-15 minuts i a menjar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Envia el teu comentari!